Η Χερσώνα ήταν από τις πρώτες περιοχές που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις.

«Εμφύλιος» στη Χερσώνα. Μεθυσμένοι Ρώσοι στρατιώτες είχαν έντονο καβγά με αξιωματούχους της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) σε μπαρ της περιοχής, βγήκαν τα όπλα με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις νεκροί από το αιματηρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με το Yahoo, το θανατηφόρο επεισόδιο έγινε τον Ιούνιο. Αναλυτικότερα, κυβερνητικά έγγραφα που βρίσκονται στην κατοχή του Yahoo περιγράφουν ότι ο καβγάς σημειώθηκε τη νύχτα της 19ης Ιουνίου σε ένα μπαρ στο λιμάνι της νότιας Ουκρανίας, την πρώτη μεγάλη πόλη που καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις μετά την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς ο θάνατος του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ θα γίνει «όπλο» στα χέρια του Πούτιν

Τρεις νεκροί μετά από πυροβολισμούς

Με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση, τρεις αξιωματικοί της FSB – οι Igor Yakubinsky, Sergei Privalov και D.A. Borodin – επισκέφθηκαν το μπαρ και συνάντησαν δύο Ρώσους στρατιώτες να καταναλώνουν αλκοόλ: τον λοχία Sergei Obukhov και τον δεκανέα Ιgor Sudin.

Οι αξιωματικοί της FSB φέρεται να επέπληξαν τους στρατιώτες που έπιναν ενώ φορούσαν τη στολή τους, γεγονός που οδήγησε τον λοχία να τραβήξει το όπλο και να πυροβολήσει στο πάτωμα. Ο αξιωματικός της FSB Privalov προσπάθησε να αρπάξει το όπλο του, με αποτέλεσμα ο ο δεκανέας να ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ.

Οι αξιωματικοί της FSB απάντησαν με πυρά γεγονός που οδήγησε στον θάνατο τριών Ρώσων: του λοχία Obukhov και των αξιωματικών της FSB, Privalov και Yakubinsky.

Ο τρίτος αξιωματικός της FSB (πρώην KGB) και ο Ρώσος δεκανέας νοσηλεύτηκαν με τραύματα, σύμφωνα με το Yahoo.

Πολλοί οι μεθυσμένοι Ρώσοι στρατιώτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατο δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε ότι Ουκρανοί κατάσκοποι είχαν συναντήσει πολλούς μεθυσμένους Ρώσους στρατιώτες αφού εισέβαλαν κρυφά στη Μόσχα πριν την εισβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιώτες είχαν ανταλλάξει καύσιμα και άλλες προμήθειες με αλκοόλ. Τέτοιες αναφορές υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν ήταν ιδιαίτερα προετοιμασμένες για να εξαπολύσουν μια πλήρους κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία, όπως υπογραμμίζει το Yahoo.