Στον Πειραιά πέντε στις 10 κατοικίες είχαν ζητούμενο μίσθωμα από 300 έως 400 ευρώ, πλέον μόλις τρία στα 10 ακίνητα.

Μηδενική είναι πλέον η διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ενοίκιο έως 300 ευρώ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων, ενώ πριν από δύο μήνες μία στις 10 φοιτητικές κατοικίες διατίθεντο προς μίσθωση με ενοίκιο έως 300 ευρώ, δύο μήνες μετά η εύρεση φοιτητικής κατοικίας με ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ στις φοιτητικές περιοχές της πρωτεύουσας απλώς είναι εκτός «παιχνιδιού» – δεν υπάρχουν.

  • Διαβάστε επίσης: Στα ύψη οι τιμές – Σοβαρό πρόβλημα για τους φοιτητές [πίνακες]

«Σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των αναρτημένων αγγελιών, οι γονείς που αναζητούσαν φοιτητική κατοικία έως 50 τ.μ. άνω του 1ου ορόφου με ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ θα πρέπει πλέον να αναπροσαρμόσουν τα οικονομικά τους δεδομένα κατά πολύ.

Η μικρή διαθεσιμότητα μετατράπηκε σε μηδενική διαθεσιμότητα» επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας.

Παράλληλα, καταγράφεται μεταβολή των διαθέσιμων κατοικιών σύμφωνα με το «δημοφιλέστερο» μίσθωμα ανά περιοχή. Στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας το 58,35% των διαθέσιμων κατοικιών είχαν ζητούμενο μίσθωμα από 400 έως 500 ευρώ, πλέον μόλις το 26,3%.

Στα Δυτικά Προάστια το 63,49% των διαθέσιμων κατοικιών είχαν ζητούμενο μίσθωμα από 350 έως 450 ευρώ, πλέον έχει μεταβληθεί στο 46,14%. Στα Νότια Προάστια περισσότερα από έξι στα 10 ακίνητα είχαν ζητούμενο μίσθωμα από 400 έως 500 ευρώ, πλέον μόνο δύο στα 10 ακίνητα.

Στον Πειραιά πέντε στις 10 κατοικίες είχαν ζητούμενο μίσθωμα από 300 έως 400 ευρώ, πλέον μόλις τρία στα 10 ακίνητα.

Τα άνωθεν δεδομένα θα μπορούσαν να καταγράφουν το γεγονός ότι αρκετοί γονείς προέβησαν από νωρίς σε αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων που διατίθενται σήμερα προς μίσθωση να είναι ακίνητα με υψηλότερες ζητούμενες τιμές μίσθωσης.

Στις περιοχές του κέντρου των Αθηνών, οι κατοικίες άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. που διατίθενται με ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ αποτελούν πλέον το 7,22% (κυρίως γκαρσονιέρες 21-30 τ.μ.) επί του συνόλου των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ., όταν τον Ιούλιο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12,47%.

Οπως αναφέρει ο κ. Μπάκας, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος οικονομικών κατοικιών διατίθενται σε περιοχές όπως τα Κάτω Πατήσια, η πλατεία Βικτωρίας, η πλατεία Αττικής, του Γκύζη, η Κυψέλη και ο Κολωνός.