Η ΕΠΟ ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό για την διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδος με την Ουγγαρία στις 20 Νοεμβρίου στην Puscas Arena.

Με μια λεπτομερή ανακοίνωση η ΕΠΟ έκανε γνωστό τον προγραμματισμό φιλικής αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδος ανδρών με την Ουγγαρία οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου στην Puscas Arena.

Ο αγώνας αυτός θα είναι ο 23ος ανάμεσα στις δύο ομάδες με την Εθνική μας ομάδα να υπερέχει στην προϊστορία έχοντας δέκα νίκες έναντι έξι των Ούγγρων ενώ τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια έληξαν χωρίς νικητή.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Την Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα η Εθνική Ομάδα Ανδρών τον προσεχή Νοέμβριο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αγωνιστεί με την Ουγγαρία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 στο Puskás Aréna της Βουδαπέστης, με ώρα έναρξης 21:15 (Ελλάδας).

Το παιχνίδι της Ελλάδας με την Ουγγαρία είναι το 23ο στην ιστορία των δύο ομάδων. Η Εθνική Ομάδα υπερέχει με 10 νίκες έναντι έξι των «Μαγυάρων», μιας από τις μεγαλύτερες σχολές ποδοσφαίρου στο παρελθόν.

Η πρώτη νίκη σε βάρος της Ουγγαρίας ήταν το 1978 στο Καυτανζόγλειο και εκείνο το 3-2 συνδυάζεται με τη μεγάλη πορεία για την πρόκριση στο Κύπελλο Εθνών του 1980.

Ελλάδα και Ουγγαρία τέθηκαν αντιμέτωπες για τελευταία φορά σε επίσημη αναμέτρηση στο UEFA Nations League το 2018, όταν η κάθε ομάδα επικράτησε στην έδρα της.

Η προηγούμενη φορά, όπου αναμετρήθηκαν σε φιλική αναμέτρηση ήταν τον Μάϊo του 2008, στο «Ferenc Puskas» πρώην Νεπ Στάντιον, το γήπεδο που έχει φιλοξενήσει την Ελλάδα τις περισσότερες φορές, οκτώ συνολικά. O αγώνας του Νοεμβρίου διεξάγεται στο Puskás Aréna το νέο γήπεδο που είναι το «σπίτι» της Ουγγαρίας από το 2019.

Η Ουγγαρία συμμετέχει στην Α’ κατηγορία του UEFA Nations League και πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία ως τώρα, αφού προηγείται στον όμιλό της, αφήνοντας πίσω Γερμανία, Ιταλία και Αγγλία.