Ο κ. Τσουβάλας δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ΕΥΠ και τις υποκλοπές τονίζει στην απάντησή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ για την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με ειρωνική διάθεση σχολιάζει ότι ο κ. Τσίπρας τέσσερα χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του στην Αστυνομία.

Την παραμικρή σχέση

Σε ότι αφορά την ΕΥΠ και τις υποκλοπές επισημαίνει ότι ο κ. Τσουβάλας δεν έχει την παραμικρή σχέση και υπογραμμίζει ότι ως γενικός γραμματέας του υπουργείου «ολοκλήρωσε με επιτυχία την τριετή αποστολή του».

  • Διαβάστε επίσης ΠΑΣΟΚ: Ερωτήματα για την αντικατάσταση Τσουβάλα

Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Μπράβο

«Ο κ. Τσίπρας, τέσσερα χρόνια μετά το Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά το τηλεοπτικό του σόου πάνω στις στάχτες, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ήδη δεκάδες θύματα, αποφάσισε σήμερα -μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στην Αστυνομία.

»Του αξίζει ένα “μπράβο” για το… θάρρος και την πολιτική του γενναιότητα.

»Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη υπόθεση της ΕΥΠ είναι προφανές, για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, ότι δεν έχει -και δεν μπορεί να έχει- την παραμικρή σχέση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον μέχρι σήμερα Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, κ. Τσουβάλα, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την 3ετη αποστολή του».