«Η κυβερνητική πλειοψηφία απέναντι σε όλα τα κόμματα επέβαλε να προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και όχι να συγκληθεί αμέσως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας»

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με αφορμή την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής να προηγηθεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και να ακολουθήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των υποκλοπών.

Συγκάλυψη και σωσίβιο

Μάλιστα όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ «η κυβερνητική πλειοψηφία απέναντι σε όλα τα κόμματα επέβαλε να προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και όχι να συγκληθεί αμέσως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» και κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει στόχο τη συγκάλυψη των υποκλοπών και ψάχνει σωσίβιο σε μια κοκορομαχία χωρίς στοιχεία με τον κ. Τσίπρα.

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Η υπόθεση Ανδρουλάκη και οι συνακροάσεις στον Περισσό – Τι λένε τα κόμματα για την εξεταστική του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Είναι φανερό ότι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η στείρα τοξική πολιτική αντιπαράθεση με τελικό στόχο τη συγκάλυψη. Σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής.

Απέναντι σε όλα τα κόμματα

»Η κυβερνητική πλειοψηφία απέναντι σε όλα τα κόμματα επέβαλε να προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και όχι να συγκληθεί αμέσως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπως ζήτησε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να κατατεθούν όλα τα στοιχεία για την αντισυνταγματική παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη και την χρήση του Predator στην Ελλάδα από τα πρόσωπα που ο κ. Μητσοτάκης απέπεμψε ως πολιτικά υπεύθυνους, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, τους αρμόδιους Υπουργούς, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, το νέο Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη και την αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέα εφετών Βασιλική Βλάχου.

Κοκορομαχία χωρίς στοιχεία

»Ο Πρωθυπουργός ψάχνει σωσίβιο σε μια κοκορομαχία χωρίς στοιχεία με τον κ. Τσίπρα, ενώ εμείς αντίθετα θα επιμείνουμε στη συζήτηση με στοιχεία ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

»Βάσει των ανυπόστατων διαρροών του Μεγάρου Μαξίμου θα γίνει άραγε κ. Μητσοτάκη η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών; Χωρίς να έχουν ενημερώσει τη Βουλή οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης;

»Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη θεσμική συμπεριφορά και στη διαφάνεια, μολονότι αυτές οι σκοτεινές ενέργειες είχαν στόχο τον Πρόεδρο μας. Η αλήθεια θα έρθει στο φως και οι υπαίτιοι θα αποκαλυφθούν γιατί είναι ζήτημα Δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κουκούλωμα

»Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια κουκουλώματος όσο και αν το επιχειρούν ο Πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία. Δεν νοείται να θεωρείται κανονικότητα η παράνομη συνακρόαση μέσω ΕΥΠ αλλά και η βιντεοσκόπηση μέσω Predator πολιτικών και δημοσιογράφων εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη αυτή θα συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αλλά με μοναδικό αντικείμενο την επικύρωση της τοποθέτησης του κ. Δεμίρη ως νέου διοικητή της ΕΥΠ.

Την Παρασκευή θα γίνει η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει και θα αποφασίσει για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής.