Με αφορμή τα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στα Ανώγεια για τις υποκλοπές, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες με σκοπό να δοθούν πλήρεις απαντήσεις

«Aπό την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την ομιλία που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στα Ανώγεια της Κρήτης με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, στην οποία ζήτησε άπλετο φως για την υπόθεση των υποκλοπών ενώ ανέφερε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η επίκληση του απορρήτου υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου.

Κοινοβουλευτικές διαδικασίες

«Γι΄αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής», υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν:

  • Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Αυτοί είναι οι βουλευτές ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχουν στην Εξεταστική

«Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών».

Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι αυτή είναι η πάγια θέση της κυβέρνησης μέχρι σήμερα απέναντι σε όποιον αμφισβητεί την πρόθεσή της και την αποφασιστικότητά της να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα.