Τούρκος αναλυτής αναρωτιέται, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για την «Ελλάδα-πιόνι άλλων δυνάμεων», πόσο ακόμα θα διαρκέσουν τα προβλήματα που, κατά τα λεγόμενά του, προκαλεί η Ελλάδα στην Τουρκία.

Ο τούρκος αναλυτής σε θέματα ασφαλείας Μετέ Γιαράρ (φωτογραφία, επάνω, από το YouTube) μιλά στον τηλεοπτικό σταθμό CNNTURK και αναρωτιέται για πόσο ακόμα θα συνεχιστεί το πρόβλημα της Τουρκίας με την Ελλάδα.

«Προστίθενται βάρη»

«Σκεφτείτε μία χώρα με την οποία τα προβλήματά σας συνεχίζονται εδώ και 100 χρόνια. Και οι διαστάσεις τους δεν μειώνονται καθόλου. Συνεχίζονται ενώ προστίθενται και επιπρόσθετα βάρη», λέει.

Δείτε ακόμα – ΝΑΤΟ: Αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις, για τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για το 1922

«Από την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο και προσθέτοντας το PKK και άλλα στοιχεία, υπάρχει ένα πρόβλημα 100 ετών», επισημαίνει.

Και προσθέτει ότι «σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει μία χώρα η Ελλάδα, την οποία άλλες χώρες τη χρησιμοποιούν ως εντολοδόχο εναντίον σας. Τώρα για πόσο ακόμα μπορεί να διαρκέσει αυτό; Πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί. Με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε».

Η ζωή τους «έχει κλειδωθεί πάνω μας»

Και αναρωτιέται: «Την ώρα που ιδρύονται τόσες βάσεις εδώ, την ώρα που υπάρχει το στρατόπεδο στο Λαύριο, την ώρα που έχουν γίνει βάση των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν και την ώρα που ιδρύονται συμμαχίες για επίθεση κατά της Τουρκίας, είναι δυνατόν να κολλάτε στο θέμα το κλειδώματος από το ραντάρ των S-300»;

«Ξυπνούν και κοιμούνται με την Τουρκία. Oλη η ζωή τους έχει κλειδωθεί πάνω μας. Και το κάνουν αυτό με έναν αυξανόμενο ρυθμό. Εσείς τους λέτε “Εκκενώστε (στρατιωτικά) τα νησιά” αλλά αυτοί όχι μόνο δεν τα εκκενώνουν, αλλά αλλάζουν τα όπλα και τα εκσυγχρονίζουν» καταλήγει.

Πηγή: tourkikanea.gr