Εικόνες από άλλες σκοτεινές εποχές θυμίζει στην Ελλάδα το βίντεο από την Τουρκία που καταγράφει χιλιάδες νέους να τραγουδούν με πάθος το «εμβατήριο της Σμύρνης», φωνάζοντας «Ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς».

Στη συμμετοχή χιλιάδων νέων που τραγουδούν το εμβατήριο για τον Κεμάλ Ατατούρκ, δηλαδή το τουρκικό «Εμβατήριο της Σμύρνης», όπως σημειώνει, αναφέρεται τουρκική ιστοσελίδα, παραθέτοντας και βίντεο από τη συγκέντρωση.

«Εντυπωσιακές εικόνες»

«Ο ενθουσιασμός του Εμβατηρίου Σμύρνης επεκτείνεται στο σύνολο της χώρας», γράφει σε ανάρτησή της στο η τουρκική ιστοσελίδα aykiri.

Δείτε ακόμα – Ακραία πρόκληση Μπαχτσελί: Σταματήστε γιατί θα πάθετε χειρότερα από το 1922

Και προσθέτει, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr: «Μετά από την Καισάρεια και το Ικόνιο όπου η Προεδρική Συμμαχία είχε αποσπάσει ρεκόρ ψήφων, εντυπωσιακές εικόνες και από τη Νίγδη. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο χιλιάδες νέοι τραγούδησαν το “Εμβατήριο Σμύρνης: Ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς, το όνομα σου θα γραφτεί σε πέτρες κοσμημάτων”».

Και με χιλιάδες παιδιά στην Αγία Σοφία

Η καταγραφή αυτή γίνεται λίγες μέρες μετά τις σοκαριστικές εικόνες που είχαν μεταδοθεί από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, όπου χιλιάδες παιδιά φώναζαν το γνωστό ισλαμιστικό σύνθημα «Αλλάχου άκμπαρ».

Οπως φαίνεται στο βίντεο, αρχικά κάποιος λέει στα παιδιά τη φράση «τεκμπίρ» και μετά όλα μαζί φωνάζουν «Αλλάχου άκμπαρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος).