Η ερμηνεία της ομιλίας στο υπουργικό συμβούλιο

Τρία ήταν τα πολιτικά μηνύματα που έστειλε χθες ο πρωθυπουργός από το υπουργικό συμβούλιο.

Το πρώτο είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν σε περίπου 9 μήνες, οριστικά και αμετάκλητα. Δύσκολα να πάρει πίσω την απόφασή του ο Κ. Μητσοτάκης, τόσες φορές που το έχει πει. Αρα κάλπες θα περιμένουμε να στηθούν Μάιο – Ιούνιο του 2023 και καλό είναι να βάλουμε πίσω στο σεντούκι το εκλογικό βιβλιάριο.

Το δεύτερο είναι ότι δύσκολα θα υπάρξει και ανασχηματισμός, εκτός αν γίνει καμιά έκπληξη με αφορμή την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού, Γιάννη Μπρατάκου, την ερχόμενη Παρασκευή.

Το τρίτο ήταν οι συστάσεις προς τους υπουργούς για τους επόμενους μήνες. Και όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί περισσότερο πολιτικά, είναι σα να λέει στα στελέχη της κυβέρνησης ότι μέχρι σήμερα δεν παρήγαγαν πολιτική. «Να αποτελέσει δηλαδή ένα πολιτικό κέντρο με ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της επικαιρότητας και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου με τον εκλογικό ορίζοντα του 2023», είπε ο πρωθυπουργός.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι θέτει σε εκλογικό συναγερμό 9 μηνών τους υπουργούς του και τα υπόλοιπα στελέχη. Να τρέξουν δηλαδή για να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές, χωρίς να αφήσουν το έργο τους στα υπουργεία.

Πηγή: ΟΤ