Παράνομη και καταχρηστική ζητά να κηρυχθεί η αυριανή απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η ΣΤΑ.ΣΥ. Η εκδίκαση της προσφυγής θα γίνει αύριο, Τετάρτη, το πρωί.

Δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης απεργίας υποστηρίζει η ΣΤΑ.ΣΥ, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη κατά της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλαν τα Σωματεία για την Τετάρτη 21/09/2022, συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά από απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), εν όψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν αύριο σε 24ωρη απεργία.

Διαβάστε επίσης – Απεργία στα ΜΜΜ: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και λεωφορεία την Τετάρτη η Αθήνα

Έτσι, αύριο δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, το μετρό και ο ΗΣΑΠ.

Η εκδίκαση της προσφυγής της ΣΤΑ.ΣΥ θα γίνει αύριο το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εν λόγω απεργία, γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας.

Ωστόσο, με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Τρίτης, κατέστη αδύνατη η εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας σήμερα προ της έναρξης της αυριανής απεργίας και ως εκ τούτου η εκδίκαση θα γίνει αύριο το πρωί.

Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές, μετακινήσεις του.