Κομμένο το ρεύμα σε δύο νηπιαγωγεία στη Σπάρτη

Μετά τους φουσκωμένους λογαριασμούς και τις διακοπές ρεύματος σε ιδιώτες, δύο νηπιαγωγεία στην Σπάρτη βρέθηκαν με το ρεύμα κομμένο. Η εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης ήρθε μέσα στο καλοκαίρι. Ο δήμος από τη μεριά του τονίζει πως τα λεφτά που έπρεπε να δώσει τα έδωσε. Το πώς τα διαχειρίστηκαν τα νηπιαγωγεία είναι δική τους ευθύνη.

«Σήμερα το πρωί με πήρανε και οι δύο οι διευθυντές, ότι έχουν κόψει το ρεύμα. Εγώ τους είπα ακριβώς τι έχει γίνει, ότι εγώ έχω καταθέσει τα λεφτά στο λογαριασμό των σχολείων, όπως τα καταθέτω πάντα και στην σωστή ώρα, όταν πρέπει . Δεν έχω αργήσει, άλλωστε τώρα εφόσον τα έχουν κόψει, εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει γίνει τώρα, γιατί αν είναι απλήρωτοι οι παλιοί λογαριασμοί. Τα λεφτά πάντως έχουν μπει. Σίγουρα έχει ακριβύνει το ρεύμα και το γνωρίζουμε, αλλά άλλο θέμα δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ με το ρεύμα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας», δήλωσε ο Βασίλης Μενούτης, πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Δήμου Σπάρτης στο MEGA.

  • Διαβάστε επίσης: Είναι επίσημο: Ετσι θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου – Τι θα ισχύσει σε περίπτωση κρούσματος

Ανήσυχοι οι γονείς

Οι γονείς την πρώτη ημέρα λειτουργίας των νηπιαγωγείων που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες μάλλον μάταια θα περιμένουν να ακούσουν τον ήχο από το κουδούνι, αφού φυσικά ούτε το κουδούνι λειτουργεί χωρίς ρεύμα.

Στην Σπάρτη οι γονείς είναι ανάστατοι, αφού το να μην έχει ρεύμα ένα νηπιαγωγείο σημαίνει πως δεν έχει φωτισμό, δεν έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει κυλικείο και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί ούτε καν ένα ηχοσύστημα για να ακούσουν τα παιδιά κάποια παιδικά τραγούδια. Το νηπιαγωγείο πάλι δεν φαίνεται να έχει Plan B, αφού πηγές που μίλησαν στο Live News απλά επιβεβαίωσαν πως δεν έχουν ρεύμα

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πήρε τόση έκταση. Πάρα πολύ σοβαρό είναι. Θα διευθετηθεί με τις αρχές και τοπικά. Προκύπτουν έξοδα που δεν έχουν καλυφθεί. Υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί, αλλά όχι για να φτάσουν στη διακοπή ρεύματος», αναφέρουν πηγές του νηπιαγωγείου Σπάρτης.

Μόλις πιάσουν και τα κρύα δεν θα υπάρχει ούτε δυνατότητα θέρμανσης, Επιστροφή δηλαδή σε άλλες εποχές που θυμίζουν μεσαίωνα, αν κάτι δεν αλλάξει άμεσα.