«Φοβάμαι για το παιδί μου» λέει η μητέρα της

Το bullying έχει φωλιάσει για τα καλά στις σχολικές κοινότητες, με τα θύματα να αντιμετωπίζουν την έναρξη της νέας χρονιάς σε λίγες ημέρες ως εφιάλτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια 14χρονη που φοιτά στα Σεπόλια, στο ίδιο γυμνάσιο που συνομήλικός της έβαλε πέρυσι τέλος στη ζωή του, μίλησε στην ΕΡΤ για τον εκφοβισμό που βίωσε η ίδια από συμμαθητές της και την ανάγκη της να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

  • Διαβάστε επίσης: Τα σημάδια που αφήνει το bullying στα παιδιά

Η 14χρονη μίλησε στην ΕΡΤ για το οδυνηρό αποτύπωμα που αφήνει πίσω του το bullying.

«Με χτυπούσαν και με βρίζανε»

«Με χτυπούσαν, με βρίζανε, με κοροϊδεύανε και γενικά έκαναν ότι καλύτερο μπορούσανε για να με μειώσουν αλλά δεν το κατάφεραν» είπε αρχικά.

Η μαθήτρια μάλιστα δήλωσε ότι το περιστατικό στάθηκε αφορμή για να μη βγαίνει από το σπίτι.

«Ακριβώς, και να σταματήσω και το άθλημά μου και να μην πηγαίνω σχολείο και να μην κάνω τίποτα. Και να έβγαινα μπορεί να συνεχιζότανε με μερικά παιδιά από αυτή την παρέα».

«Φοβάμαι για το παιδί μου»

Ο Δημήτρης Φουφόπουλος, δικηγόρος, αναφέρει πως: «Σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, καλείται να πάει στο ίδιο σχολείο, με τους ίδιους συμμαθητές, δεν έχει λάβει την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη, ούτε έχει επισκεφτεί το παιδί κάποιος κοινωνικός λειτουργός».

«Το μόνο που φοβάμαι είναι το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, φοβάμαι για το παιδί μου. Το παιδί δεν βγαίνει, του έχει μείνει ακόμα η εικόνα», τονίζει η μητέρα της 14χρονης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 14χρονη φοιτά στο ίδιο σχολείο με αυτό του 14χρονου Μάκη, του παιδιού που αυτοκτόνησε τον περασμένο Μάιο στα Σεπόλια. Όπως λέει, ο 14χρονος ήταν θύμα bullying.

«Θα ήθελα να αλλάξω σχολείο, πάρα πολύ, έχουμε κάνει μία συζήτηση με τον διευθυντή μας για να πάω σε ένα άλλο σχολείο, αλλά σε αυτό βρίσκονται τα μισά παιδιά από αυτά που μου έκαναν bullying οπότε θα κάτσω στο ίδιο σχολείο» δηλώνει 14χρονη θύμα bullying.

«Να συσταθεί ένας ειδικός φορέας που θα επιλαμβάνεται σε περιστατικά σχολικής βίας, διότι έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά των οποίων η ψυχολογία είναι διαφορετική και χρειάζεται ειδικός χειρισμός», αναφέρει ο δικηγόρος Δημήτρης Φουφόπουλος.

Η οικογένεια της 14χρονης έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.