Πατέρας και γιος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο άνδρες, ηλικίας 53 και 20 ετών, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του εργολάβου Τζάνη Τοπάλυ στη Ρόδο.

Πατέρας και γιος απολογήθηκαν για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ατύχημα και πως ο θάνατος του 46χρονου επήλθε από την πτώση του στο έδαφος την ώρα που είχε αναισθητοποιηθεί με σχοινί στον λαιμό του.

Στην απολογία του ο 53χρονος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και τόνισε ότι είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές με τον 46χρονο.

«Είχε εξοφληθεί»

Σύμφωνα με τον ξενοδόχο, το θύμα είχε αναλάβει εργασίες επισκευών στα δωμάτια που διατηρεί ο 53χρονος με το κόστος να ανέρχεται στις 100.000 ευρώ, με την προκαταβολή να ορίζεται στις 25.000 ευρώ.

Ο ξενοδόχος σημείωσε πως λόγω της πανδημίας που έπληξε τον κλάδο του τουρισμού τα προηγούμενα δύο έτη, δεν μπόρεσε να τον αποπληρώσει πλήρως, αλλά έδινε ό,τι μπορούσε. Σύμφωνα με όσα είπε στον ανακριτή ο 53χρονος, τον Αύγουστο εξόφλησε ολοσχερώς τον εργολάβο, καταβάλλοντάς του συνολικά 124.152 ευρώ.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν την ανάληψη ενός ακόμα έργου στο χώρο των δωματίων που διατηρεί ο 53χρονος.

Πως έχασε τη ζωή του ο 46χρονος

Μιλώντας για όσα έγιναν την 28η Αυγούστου, ο ξενοδόχος υποστήριξε, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», ότι το θύμα τον καλούσε από νωρίς, προκειμένου να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις σχετικά με το έργο και να πάρει και κάποια χρήματα ως προκαταβολή αφού υπογράψουν.

Οι δύο άνδρες επρόκειτο να συναντηθούν στο κατάλυμα στις 11:30 το πρωί, κάτι που δεν έγινε, με τον εργολάβο να του τηλεφωνεί στις 14:30 και τον ξενοδόχο να τον αποφεύγει, επειδή όπως υποστήριξε ο 46χρονος ήταν μεθυσμένος.

«Ο 46χρονος όταν κατανάλωνε αλκοόλ, γινόταν οξύθυμος, επιθετικός, έβριζε και απειλούσε» φέρεται να ανέφερε στην ανακρίτρια ο 53χρονος ξενοδόχος, ο οποίος συμπλήρωσε πως ξαναμίλησε με το θύμα αργά το βράδυ.

Μετά τις 22:30 το βράδυ, ο 53χρονος δέχθηκε κλήση στο κινητό του από τον γιο του, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο Αλβανός εργολάβος βρισκόταν στο χώρο του ξενοδοχείου σε έξαλλη κατάσταση.

Στη συνέχεια, ο ξενοδόχος υποστήριξε ότι ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ τους, ενώ συμμετείχε και ο 20χρονος γιος του, ο οποίος δέχθηκε τα χτυπήματα του 46χρονου εργολάβου. Σύμφωνα με τον 53χρονο, κάποια στιγμή κατάφερε να χτυπήσει στο κεφάλι τον 46χρονο και να τον κάνει να ζαλιστεί και στη συνέχεια πήρε ένα σχοινί που είχε στο αγροτικό του και του το πέρασε στο λαιμό. Στη συνέχεια, τράβηξε το σχοινί, προκειμένου να αναισθητοποιήσει τον εργολάβο, κάτι που συνέβη λίγη ώρα αργότερα.

Όταν ο 46χρονος έπεσε στο έδαφος, σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος, χτύπησε το κεφάλι του σε πέτρες και τότε ο 53χρονος κατάλαβε ότι πέθανε.

Ο 53χρονος ανέφερε ότι έδιωξε το γιο του και επέστρεψε στην οικογένειά του, κρύβοντας το άψυχο σώμα του 46χρονου πίσω από κάδους απορριμμάτων. Αργά το βράδυ, τοποθέτησαν μαζί με το γιο του τη σορό του 46χρονου στο αγροτικό του αυτοκίνητο, το κάλυψε με ένα σεντόνι και τοποθέτησε από πάνω του ένα ξύλο για να μην γίνει αντιληπτό από τον κόσμο και πήγε και το πέταξε σε ένα χαντάκι στην Ψίνθο.

Η απολογία του 20χρονου

Από την πλευρά του ο 20χρονος επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε ο πατέρας του, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε που θα καταλήξουν όταν πήραν το άψυχο σώμα του 46χρονου, ρώτησε τον πατέρα του αν θα πάνε στο νοσοκομείο και εκείνος δεν του απάντησε.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», όταν τον άφησε κοντά στο σημείο που έριξαν το πτώμα του 46χρονου είδε το αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του άδειο, με το ματωμένο σεντόνι πίσω και τον πατέρα του να έχει κατέβει σε ένα χαντάκι και τον 46χρονο ξαπλωμένο μπρούμητα χωρίς να κουνιέται.

«Να σαπίσετε μέσα στη φυλακή»

Πλήθος κόσμου περίμενε τους δύο κατηγορούμενους έξω από τα δικαστήρια, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων της δολοφονίας του 46χρονου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε μιλώντας στη «Δημοκρατική» ο πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας Ρόδου, κ. Άρης Κασάπη θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα, «να ζητήσουμε την πραγματική τιμωρία των ανθρώπων εκείνων που του στέρησαν τη ζωή».

«Πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα και εκείνο που ζητούμε, είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Κασάπη, συμπληρώνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο συλλαλητήριο στη Ρόδο από την αλβανική κοινότητα σε συνεργασία με σωματεία του νησιού.