Ο Ράφα Μπενίτεθ εξηγεί σε συνέντευξη του στο «Sky Sports», πως το παρελθόν στη Λίβερπουλ τον επηρέασε στο να αλλάξει τα πράγματα που ήθελε στην Έβερτον.

Για το πέρασμά του από την Έβερτον μίλησε ο Ράφα Μπενίτεθ στο «Sky Sports» τονίζοντας πως δεν ήταν καθόλου εύκολο για εκείνον το διάστημα αυτό.

Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η θητεία του στη Λίβερπουλ του κατέστησε δύσκολο το να να κάνει τις αλλαγές που ήθελε στα «Ζαχαρωτά» και πως θα είχε αρνητική επιρροή στην ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Ατάκα «φωτιά» του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Super League: «Είναι και ο Μπένετ στην παράγκα;»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπενίτεθ: 

«Όταν ήρθε η Έβερτον με την προσφορά, ήξερα ότι θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό και θα έκανα τα πάντα για να προσπαθήσω να βελτιώσω τα πράγματα. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο γιατί ήμουν στη Λίβερπουλ, οπότε ίσως δεν μπορούσα να πάρω κάποιες αποφάσεις. Ήταν πολύ ξεκάθαρο για εμάς στην αρχή.

Είχα μια συνάντηση με έναν προϊστάμενο ενός από τα τμήματα της ομάδας και τον ρώτησα «νομίζεις ότι όλα είναι καλά;». Είπε «ναι, όλα είναι τέλεια.» Σκέφτηκα ότι είχαν δαπανηθεί 600 εκατ. λίρες, δεν μπορεί να είναι τέλεια όταν οι ιδιοκτήτες δεν είναι ευχαριστημένοι και οι οπαδοί δεν είναι ευχαριστημένοι.

Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα μέσα στην Έβερτον, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω ευθέως επειδή ήμουν κόκκινος και θα μπορούσαν να το δουν ως «ω, έρχεται να αλλάξει την ομάδα μας». Σε μια άλλη ομάδα θα έπαιρνα αυτές τις αποφάσεις, όμως στην Έβερτον δεν μπορούσα να το κάνω».