Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την υγεία των πνευμόνων σε πρώην και νυν καπνιστές 50 ετών και πάνω, προβλέπονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας «Ανάσα Ζωής»

Κοινωνική πρωτοβουλία για την υγεία των πνευμόνων πραγματοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Athens Metro Mall στη Λ. Βουλιαγμένης.

Η ΕΠΕ, με την υποστήριξη της Johnson & Johnson, στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» για την ευαισθητοποίηση για την υγεία του πνεύμονα, μας προσκαλεί να γεμίσουμε ένα μπαλόνι με μία «Ανάσα Ζωής» και μας επιβραβεύει με μία δωρεάν εξέταση πρόληψης για την υγεία του πνεύμονα.

Η ενημερωτική δράση #BalloonChallenge, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall.

Ένα θεαματικό photobooth, καθώς και 4 δημοφιλείς Έλληνες, η Μαρία Σαράφογλου, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, η Άντα Λιβιτσάνου και ο Παντελής Διαμαντόπουλος  θα μας περιμένουν για να γεμίσει ο καθένας από εμάς ένα μπαλόνι με μία «Ανάσα Ζωής» και να ανεβάσουμε τη φωτογραφία μας στον λογαριασμό μας στο facebook ή και στο instagram.

Αναρτώντας τη φωτογραφία μας με hashtag #BalloonChallenge #AnasaZwis #LungHealth, #DiakopiKapnismatos, όχι μόνο μπαίνουμε σε κλήρωση για μία από τις 15 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την υγεία του πνεύμονα που γίνεται με μια αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης σε ένα από τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία, αλλά συμβάλουμε και στην ενημέρωση των συμπολιτών μας για τη σημασία της πρόληψης και της διακοπής καπνίσματος.

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν όσοι είναι άνω των 50 ετών και πρώην ή νυν καπνιστές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος και της έγκαιρης διάγνωσης για την υγεία του πνεύμονα.

Η «Ανάσα Ζωής» από το 2020, με τη στήριξη της Johnson & Johnson, εστιάζει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση για την υγεία του πνεύμονα και την αξία του προληπτικού ελέγχου, καθώς επίσης και στην ένταση των προσπαθειών για τη διακοπή του καπνίσματος.

Στόχος είναι η καλλιέργεια μίας κουλτούρας πρόληψης για την υγεία του πνεύμονα, ώστε να γίνει η Ελλάδα, η χώρα με τους λιγότερους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη.

Φρόντισε την υγεία σου συμμετέχοντας στο #BalloonChallenge με μία… «Ανάσα Ζωής». Η δράση πραγματοποιείται στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στο Athens Metro Mall,  Λεωφ. Βουλιαγμένης 276 στον Αγ. Δημήτριο.