«Η Τουρκία θα είναι δίπλα τους σε περίπτωση σεισμού. Εάν υπάρξει οικονομική κρίση, η Τουρκία θα είναι δίπλα τους» είπε εννοώντας την Ελλάδα

Στη γραμμή που έχει χαράξει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις κατά της Ελλάδας, συνεχίζει και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος προχώρησε σε νέες δηλώσεις στοχοποιώντας τη χώρα μας.

Μετά τη συνεδρίαση του κόμματος, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας μπορούν να λυθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά η ελληνική πλευρά είναι αυτή που συνεχώς απομακρύνεται από το τραπέζι».

  • Διαβάστε επίσης: Μέτωπο με το ΝΑΤΟ ανοίγει ο Ερντογάν με όχημα την Ελλάδα – Επαναφέρει θέμα εξοπλισμού

«Έχουμε μεγάλη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων»

Μάλιστα συμπλήρωσε πως «η Τουρκία είναι ένα σπουδαίο διπλωματικό κράτος». Ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως «η τουρκική διπλωματία και παράδοση έχει μεγάλη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και έχει λύσεις».

«Συμβουλεύουμε τις ελληνικές αρχές να χρησιμοποιούν την κοινή λογική και να απέχουν από απειλές, παρενοχλήσεις ή κυνομαχίες. Θα πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν ψευδείς εκτιμήσεις κατά των τουρκικών αεροσκαφών σαν να πετούσαν στον ελληνικό εναέριο χώρο» είπε σε άλλο σημείο.

«Η Τουρκία θα είναι δίπλα τους σε περίπτωση σεισμού. Εάν υπάρξει οικονομική κρίση, η Τουρκία θα είναι δίπλα τους» υπογράμμισε.

«Η εχθρική ενέργεια της Ελλάδας»

Σχετικά με την «παρενόχληση των τουρκικών F-16» είπε πως «το ‘λοκάρισμα’ των αεροσκαφών μας μέσω των S-300 που εδρεύουν στην Κρήτη, ορίζεται ως εχθρική ενέργεια σύμφωνα με το ΝΑΤΟ».