Τι είπαν Σαγιάς και Πιτσιόρλας για τις παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι οι νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επί Σύριζα, γίνονται για αντιπερισπασμό, στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Αλλά αλήθεια τι δουλειά είχε η ΕΥΠ τον Σεπτέμβριο του 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ να ακούει τον Σπύρο Σαγιά, ο οποίος χρημάτισε γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου επί ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ίδιος, ο κ. Σαγιάς, όταν τον ρώτησα μου απάντησε ότι «αυτό που συνέβη είναι θλιβερό» και μετά πρόσθεσε: «αλήθεια τότε η ΕΥΠ δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει καλύτερο και άκουγε εμένα;». Όταν τον ρώτησα γιατί να τον ακούει η ΕΥΠ, μου είπε πως είναι παλιά ιστορία και έχει σχέση με την επένδυση του Εμίρη του Κατάρ στην Ζάκυνθο.

Δεν ήθελε να επεκταθεί. Απλώς σημειώνω ότι ο κ. Σαγιάς είχε παραιτηθεί από γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, διαφωνώντας με το δημοψήφισμα, ερχόμενος σε ρήξη με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ως δικηγόρος ο κ. Σαγιάς είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην σκευωρία Νοβάρτις. Για άγνωστο προς το παρών λόγο άκουγε τότε η ΕΥΠ του ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα υπουργό του, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος έχει διαχειριστεί πολλές και σοβαρές υποθέσεις στο ΤΑΙΠΕΔ, μου είπε, πως θεωρεί το θέμα «πολύ σοβαρό» και ότι περιμένει να προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο και η ανεπίσημη (γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις) των τότε κυβερνητικών στελεχών: «εμείς βρήκαμε την υπόθεση από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΠ επί εποχής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και… τη συνεχίσαμε…» Τρελά πράγματα θα σκεφτείτε και είθε να διευκρινιστούν στην Επιτροπή Θεσμών καθώς και στην Εξεταστική Επιτροπή.

Πηγή: Βηματοδότης