Αναγνώστες αντέδρασαν έντονα στον τρόπο που παρουσίασε η βρετανική Daily Mail τη φωτογραφία με τους «δοσίλογους», όπως τους χαρακτηρίζει, δεμένους σε πασσάλους, αλλά δεν είναι λίγοι κι’ εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ αυτής της πράξης, επικαλούμενοι τις «θηριωδίες» των Ρώσων.

Οι αναγνώστες της βρετανικής Daily Mail αντέδρασαν στη φωτογραφία των ρωσόφιλων κατοίκων της Χερσώνας, στην Ουκρανία, δεμένων σε πασσάλους, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα (φωτογραφία από AP, επάνω και κάτω).

Διχασμένοι…

Καταδίκασαν αυτήν την πράξη, καθώς και την προσέγγιση της εφημερίδας στην κάλυψη του περιστατικού.

Δείτε ακόμα – Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική κατοχή τελείωσε, η… βεντέτα άρχισε

«Γιατί παρουσιάζεται εικόνες βασανιστηρίων με θετικό τρόπο;» αντιδρά η αναγνώστρια Naomi Mckenzie της Daily Mail.

«Αυτό είναι λάθος από την άποψη της ηθικής, και εκπλήσσομαι που πολλοί εύχονται να πεθάνουν. Ντροπή σε όλους σας», σχολιάζει άλλη αναγνώστρια για τη σκληρότητα των Ουκρανών.

«Οχι τόσο όσο η Ρωσία, οι Ρώσοι είναι πρωταθλητές σ’ αυτό» αντιτείνει ο Jonwizzbang, ταυτιζόμενος με ανάλογες απόψεις άλλων σχολιαστών που εγκρίνουν την πράξη των Ουκρανών.

«Το να δένεις ανθρώπους σε στύλους είναι απάνθρωπο, αυτό είναι φασισμός» γράφει ο Metatron από τη Ρωσία.

«Οχι, αυτό είναι δικαιοσύνη. Να είστε ευγνώμονες που οι πολίτες δεν τους κρέμασαν» του απαντάει ο roderik77, από το Εσσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ενδιαφέρον όμως πόσοι το υποστηρίζουν. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει νομική διαδικασία εδώ, δεν υπάρχουν αποδείξεις, δικαστήριο, κ.λπ. Αναρωτιέμαι πόσοι από αυτούς που το υποστηρίζουν θα ήταν τόσο πρόθυμοι αν το δάχτυλο ήταν στραμμένο προς το μέρος τους, και ήταν δεμένοι σε στύλους, ή χειρότερα, υπό τη δικαιοσύνη του όχλου που εκτιμούν τόσο ξεκάθαρα. Προσέξτε τι επιθυμείτε, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου το υποστηρίζει πλήρως, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να το φέρουν και εδώ, τελικά είναι «ελευθερία και δημοκρατία»» τονίζει ο Mx, επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι συνεργοί των Ρώσων εισπράττουν αυτό που τους αξίζει» καταθέτει την άποψή του ο Heritagerider, από τις ΗΠΑ.

Η παρουσίαση της Daily Mail

Δεμένοι σε πασσάλους, δύο ύποπτοι δοσίλογοι έρχονται αντιμέτωποι με κατοίκους στη Χερσώνα, γράφει η Daily Mail για το θέμα της φωτογραφίας.

Και συνεχίζει: Συγκεντρώθηκαν όταν ουκρανικά στρατεύματα εισχώρησαν στη νότια πόλη μετά τη ρωσική εκκένωση.

Πολλοί από αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Ρώσους αφού κατέλαβαν τη Χερσώνα στην αρχή του πολέμου τον Μάρτιο, έχουν εγκαταλείψει την πόλη τις τελευταίες εβδομάδες.

Ομως αυτοί οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες και τους φρουρούσε ένας ουκρανός στρατιώτης καθώς περίμεναν τη μοίρα τους, καταλήγει η Daily Mail στην παρουσίαση του θέματος, συνεχίζοντας με επιπλέον ρεπορτάζ για τη Χερσώνα.