Πληροφορίες από την Πορτογαλία μιλούν για οριστικό deal όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και ταξίδι του Αλεξανδρόπουλου για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Μια ανάσα από μια σπουδαία μεταγραφή βρίσκεται πλέον ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια της μέρας ήταν ραγδαίες, με τον Παναθηναϊκό να απορρίπτει αρχικά την πρώτη πρόταση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά τους Πορτογάλους να είναι διατεθειμένοι να πάρουν άμεσα τον παίκτη.

Η Σπόρτινγκ επανήλθε με νέα πρόταση που ήταν στα… θέλω του Παναθηναϊκού, την ίδια ώρα που είχε κάνει ήδη προεργασία με την πλευρά του παίκτη. Και αυτή η προεργασία έφτασε σε σημείο ο 21χρονος να δεχτεί μια τεράστια προσφορά, που του εκτοξεύει τις ετήσιες απολαβές του σε σχέση με τα χρήματα που παίρνει στον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με πηγές από την Πορτογαλία, ο παίκτης ήρθε σε οριστική συμφωνία με τους Πορτογάλους που του προσφέρουν συμβόλαιο… ζωής, την ίδια ώρα που και ο Παναθηναϊκός είναι πλέον κοντά στο να δώσει οριστικά τη θετική του απάντηση.

Η Σπόρτινγκ προσφέρει συνολικά περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, ενώ και το ποσοστό μεταπώλησης δεν θα είναι κάτω από 20%. Κάτι που ήθελαν εξαρχής οι πράσινοι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι ο Αλεξανδρόπουλος να φύγει αύριο για τη Λισαβόνα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει και να ανακοινωθεί από τη νέα του ομάδα. Με τον παίκτη να είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική που ανοίγεται μπροστά του, αλλά και απόλυτα ικανοποιημένος από τη στάση που κράτησε ο Παναθηναϊκός απέναντί του.

Με τους πράσινους να του ξεκαθαρίζουν από την πρώτη στιγμή πως δεν μπορούν να μπουν σε κουβέντες για ποσά τριών ή τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, όμως δεν θέλουν να βάλουν… στοπ στον παίκτη και με μια συμφέρουσα προσφορά θα συζητούσαν την παραχώρησή του. Όπως και έγινε, με τον Αλεξανδρόπουλο να είναι πλέον μια ανάσα από τη μετακόμισή του στην Πορτογαλία.

Κοντά σε αντικαταστάτη!

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, μόνο με σταυρωμένα τα χέρια δεν μένει στην όλη η υπόθεση. Οι πράσινοι είχαν αντιληφθεί εδώ και πολλές μέρες πως θα έρθει μια μεγάλη πρόταση για τον Αλεξανδρόπουλο και μάλιστα γνώριζαν καλά για το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ και την εκτίμηση του Αμορίμ προς τον Έλληνα μέσο. Και γι’ αυτό τον λόγο είχαν κάνει προεργασία και είναι ήδη κοντά στον αντικαταστάτη του.

Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει πλέον δύο χαφ και όχι έναν, όπως ήταν το πλάνο πριν τις εξελίξεις με τον Αλεξανδρόπουλο. Με τον έναν εκ των δύο να βρίσκεται πολύ κοντά και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διήμερο να ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό! Οι πράσινοι, μάλιστα, θα έχουν και… ζεστό χρήμα να διαθέσουν, από τη στιγμή που προχωρούν σε ένα τόσο μεγάλο deal για τον Αλεξανδρόπουλο.