Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της FIFA στο Κατάρ διεξήχθη σε φιλικό κλίμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγη ώρα συνάντηση, στο Κατάρ, με τον Πρόεδρο της FIFA Gianni Infantino.

Οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκε η προετοιμασία ενόψει των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που αρχίζουν στο Κατάρ τον Νοέμβριο, καθώς και οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

  • Διαβάστε επίσης Κατάρ: Αναπτύσσει το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου στον κόσμο

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Εμίρη, ενώ θα γίνουν και συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

  • Διαβάστε επίσης Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέχθηκε επίσημη πρόσκληση του Εμίρη του Κατάρ

Φυσικό αέριο

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι επίσης ότι στα τέλη Ιουνίου το Κατάρ είχε ανακοινώσει ότι επέλεξε τον ιταλικό ενεργειακό κολοσσό Eni ως δεύτερο ξένο εταίρο, μετά τη γαλλική TotalEnergies, για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου πεδίου φυσικού αερίου στον κόσμο.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα (…) να ανακοινώσω πως η Eni επελέγη ως εταίρος σε αυτό το μοναδικό στρατηγικό σχέδιο» στον κόσμο, δήλωνε τότε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ και διευθύνων σύμβουλος της Qatar Energy (QE), Σάαντ Σερίντα Αλ-Κάαμπι, σε συνέντευξη Τύπου στην Ντόχα.