Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα που αναγνωρίζει ότι η Ρωσία οφείλει να καταβάλει στην Ουκρανία πολεμικές αποζημιώσεις. Οργισμένη αντίδραση Μεντβέντεφ

Την οργή του Ντμίτρι Μεντβέντεφ προκάλεσε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που αναγνωρίζει ότι η Μόσχα οφείλει να καταβάλει στο Κίεβο πολεμικές αποζημιώσεις.

Να πουν και στις ΗΠΑ να αποζημιώσουν την Κορέα, το Βιετνάμ, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και άλλα πολυάριθμα κράτη θύματα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, είναι το κεντρικό νόημα της δήλωσης του αναπληρωτή προέδρου του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

  • Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Ο Πούτιν δίνει το δικαίωμα σε ξένους υπηκόους να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις

Σημειώνεται ότι τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά, αλλά έχουν πολιτική βαρύτητα.

Η ανακοίνωση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναλυτικά

«Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε μη δεσμευτικό ψήφισμα για αποζημίωση από τη Ρωσία για καταστροφές στην Ουκρανία. Συμπεράσματα:

Οι Αγγλοσάξονες προσπαθούν ξεκάθαρα να συνθέσουν μια νομική βάση για την κλοπή των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν παράνομα.

Ας δεχτούν να κάνουν την ίδια σύσταση για την πλήρη αποζημίωση από τις ΗΠΑ για τις καταστροφές στην Κορέα, το Βιετνάμ, το Ιράκ, τη Γιουγκοσλαβία και άλλα πολυάριθμα θύματα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Διαφορετικά μοιάζει με την αρχή του τέλους του ΟΗΕ ως του βασικού διεθνούς θεσμού για τη συμφιλίωση. Το τέλος θα είναι οδυνηρό για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Θα ζήσουμε χωρίς ένα τέτοιο οργανισμό των «Ηνωμένων Εθνών».

Το ψήφισμα του ΟΗΕ

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ 94 από τα 193 μέλη τάχθηκαν υπέρ του ψηφίσματος, που προβλέπει ότι η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και πρέπει να υποστεί τις νομικές συνέπειες των παράνομων ενεργειών της, συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων για τα θύματα και τις καταστροφές που προκάλεσε.