Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως ακόμα και όσα «ελάχιστα» εξαγγέλλονται, «είτε θα εξανεμιστούν αμέσως, είτε θα πληρωθούν με άλλον τρόπο από τον ίδιο το λαό, καταλήγοντας να ενισχύουν μόνο τα κέρδη των ομίλων στην ενέργεια, στις κατασκευές, στις τράπεζες».

Το πολυαναμενόμενο πακέτο της ΔΕΘ ενόψει του «δύσκολου χειμώνα», που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, «προκαλεί τη νοημοσύνη των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών», σχολιάζει το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, αναφορικά με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 86η ΔΕΘ.

Και σημειώνει πως «όχι μόνο δεν συνιστά ουσιαστική ανακούφιση, αλλά αντίθετα διαιωνίζει κι ενισχύει όλους εκείνους τους παράγοντες και μηχανισμούς που ευθύνονται για την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την επίθεση στο εργατικό λαϊκό εισόδημα, για το σύνολο των προβλημάτων».

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Κρεσέντο δημοσιονομικού λαϊκισμού η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ»

Γι’ αυτό το λόγο, υποστηρίζει, ακόμα και όσα «ελάχιστα» εξαγγέλλονται, «είτε θα εξανεμιστούν αμέσως, είτε θα πληρωθούν με άλλον τρόπο από τον ίδιο το λαό, καταλήγοντας να ενισχύουν μόνο τα κέρδη των ομίλων στην ενέργεια, στις κατασκευές, στις τράπεζες, σε άλλους κλάδους».

Για παράδειγμα, αναφέρει ο Περισσός, οι επιδοτήσεις στην ενέργεια είναι «απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική της ‘απελευθέρωσης’ και της λεγόμενης ‘πράσινης μετάβασης’, που ευθύνεται για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, πολύ πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία».

Και προσθέτει:

«Οι περιορισμένες αυξήσεις στις συντάξεις υπολείπονται κατά πολύ της εκτίναξης του πληθωρισμού.

»Ακόμη και τα μέτρα για τη στέγη – ελλείψει προγραμμάτων εργατικής λαϊκής κατοικίας – συνδέονται με Συμπράξεις  Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα και νέα τραπεζικά δάνεια που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη υπερχρέωση τα λαϊκά νοικοκυριά.

«Πλαστό το δίλημμα»

»Συνεπώς το δίλημμα ‘ανάπτυξη και σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση’, που έθεσε ο πρωθυπουργός, είναι πλαστό και παραπλανητικό.

»Σήμερα ζούμε ακριβώς τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που για το λαό μεταφράζεται σε αστάθεια, ανασφάλεια, επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά του».

«Στη ‘βαρυχειμωνιά’ αυτού του δρόμου ανάπτυξης, δεν χωρά καμία αναμονή και καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνητικούς ‘σωτήρες’», καταλήγει το ΚΚΕ.

Και τονίζει πως απαιτείται «οργάνωση της εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης και συμπόρευση με το ΚΚΕ για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, σύγχρονα δικαιώματα, αξιοποίηση κάθε δυσκολίας κι αστάθειας του συστήματος, για να ανοίξει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος προς όφελος του λαού».