Οι δύο τουρίστες βρίσκονται πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο στο Αγγελόκαστρο της Κέρκυρας και έχουν επικοινωνία με τους διασώστες, αλλά είναι δύσκολη η προσβασιμότητα στο σημείο, λόγω της μηδαμινής ορατότητας και του δύσβατου της περιοχής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης μίας κοπέλας και ενός νεαρού, τουριστών, στην Κέρκυρα, που από τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να είναι Βέλγοι υπήκοοι, είκοσι ετών και οι δύο.

Το νεαρό ζευγάρι φέρεται ότι, κατά τη δύση του ηλίου, έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε στις απόκρημνες πλαγιές του βυζαντινού κάστρου «Αγγελοκάστρο», πάνω από την διάσημη Παλαιοκαστρίτσα.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Απίστευτη επιχείρηση διάσωσης στα Σφακιά

Μηδαμινή ορατότητα στην περιοχή

Στην επιχείρηση διάσωσης των δύο νεαρών, που έχουν εντοπιστεί από την ομάδα διάσωσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας, συμμετέχουν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο τουρίστες βρίσκονται πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο, έχουν επικοινωνία με τους διασώστες, αλλά είναι δύσκολη η προσβασιμότητα στο σημείο, λόγω της μηδαμινής ορατότητας και του δύσβατου της περιοχής.