Ο αρχηγός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εντός της περιοχής Αλ Μαλικίγια, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας.

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις (φωτογραφία, επάνω, από hawarnews.com) πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (αραβικός συνασπισμός στον οποίο κυριαρχούν οι Κούρδοι της Συρίας) με σενάριο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας για πρώτη φορά κοντά στα τουρκικά σύνορα, στην περιοχή Αλ Μαλικίγια, βορειοανατολικά του Καμισλί.

Με «πραγματικά πυρά»

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο «Hawar», οι δυνάμεις του «Διεθνούς Συνασπισμού» και των «SDF» πραγματοποίησαν τις ασκήσεις με «πραγματικά πυρά» στο χωριό Τακλ Μπακλ που βρίσκεται στο τρίγωνο των συνόρων Συρίας – Τουρκίας – Ιράκ στην περιοχή Al-Kujarat της πόλης Αλ Μαλικίγια, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν αντιαρματικοί πύραυλοι TOW και αντιαρματικά ρουκετοβόλα RPG.

Δείτε ακόμα – Τουρκικά σύνορα: Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Συρίας και Κούρδων υπό ρωσική επίβλεψη

Συμμετείχαν ακόμη αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα, οχήματα αναγνώρισης και αριθμός αμερικανών αξιωματικών και στρατιωτών.

Ο διοικητής του τμήματος τεθωρακισμένων των ΗΠΑ στη βόρεια και ανατολική Συρία δήλωσε ότι οι ασκήσεις διεξάγονται «στο πλαίσιο κοινής δράσης» των δυνάμεων του «συνασπισμού» και των «SDF» και τόνισε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί με τους «SDF» μέχρι να επέλθει η «τελική ήττα» του ISIS.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των SDF, Σιμπλί Σιμπλί, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις εντός της περιοχής Αλ Μαλικίγια, και υποστήριξε ότι αυτές στοχεύουν στην «ενίσχυση του συντονισμού και της κοινής δράσης κατά του ISIS και των «εν υπνώσει πυρήνων».

Δέχτηκαν επιθέσεις

Αυτές οι ασκήσεις πραγματοποιούνται αφού οι αμερικανικές δυνάμεις και οι βάσεις τους στην ανατολική περιοχή του Ντέιρ εζ-Ζορ έγιναν πρόσφατα στόχος έντονων επιθέσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες.

Και την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις με «πραγματικά πυρά» στο κοίτασμα αερίου Konico στην περιοχή Χασμάν, βόρεια του ποταμού Ευφράτη της ανατολικής επαρχίας του Ντέιρ εζ-Ζορ, με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, και στην περιοχή παρατηρήθηκαν πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών και εκρήξεις από τα πραγματικά πυρά.

Ο ρυθμός των ασκήσεων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στις βάσεις των αμερικανικών δυνάμεων, καθώς πραγματοποιούν πρόσφατα κοινές ασκήσεις με τους «SDF» στην περιοχή.