Είχε προηγηθεί το «κατέβασμα» της ανάρτησης μετά τις ελληνικές αντιδράσεις

Σε νέα ανάρτηση, με την οποία δίνει εξηγήσεις εστιάζοντας στη στρατιωτική συνεργασία με την Άγκυρα, προχώρησε η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του NATO, ένα 24ωρο αφότου κατέβασε τη συγχαρητήρια ανάρτηση για τη Μικρασιατική καταστροφή.

«Την Τρίτη, η LANDCOM συνεχάρη τον σύμμαχό μας, την Τουρκία, για την εθνική Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε ευγνώμονες που η Τουρκία φιλοξενεί τη βάση μας στο έδαφός της. Επίσης, ευχαριστούμε και τα 30 μέλη της Συμμαχίας για την προσφορά τους. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!» η νέα ανάρτηση της νατοϊκής διοίκησης.

Η ανάρτηση και οι αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης η Ελλάδα προχώρησε σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την ανάρτηση του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

«Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη συγχαίρει την Τουρκία για την εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου, που ουσιαστικά τιμάται -από τη γείτονα- η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία» αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση.

Στη συνέχεια, όμως, κατέβηκε η συγχαρητήρια ανάρτηση που έκανε το ΝΑΤΟ προς την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης».