Τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ενεργειακό πεδίο, μετά την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου, έθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν θα εστιάσουν στις χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια και τη διασφάλιση των προμηθειών.

«Προετοιμάζοντας με τους επιτρόπους το ενεργειακό μας πακέτο για να αντιμετωπίσουμε τις τιμές που έχουν εκτοξευτεί και να παρέχουμε ανακούφιση στους Ευρωπαίους, καλωσορίσαμε τη συνολική υποστήριξη του Συμβουλίου για τη βασική μας προσέγγιση» τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Συζητήσαμε το ζήτημα του κόστους του φυσικού αερίου. Αξιολογήσαμε τις εργασίες σχετικά με κρατικές ενισχύσεις, ίσους όρους ανταγωνισμού, υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων» πρόσθεσε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμπλήρωσε ότι οι εργασίες ενόψει της συνεδρίασης του Σώματος των Επιτρόπων στο Στρασβούργο συνοψίζονται στα εξής:

• Έξυπνη μείωση ζήτησης

• Συνεισφορές του ενεργειακού τομέα για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

• Υποστήριξη ρευστότητας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας

• Επιτάχυνση της προώθησης του REPowerEU.

«Όσον αφορά στο κόστος του φυσικού αερίου, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για απαντήσεις προσαρμοσμένες σε μια παγκόσμια αγορά» συμπλήρωσε η κυρία φον ντερ Λάιεν, καταλήγοντας πως «στόχος είναι η εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των προμηθειών».