Δύο δράστες σπάνε την τζαμαρία σε μαγαζί της Δήμητρας Κατσαφάδου στο Περιστέρι.

Δύο ήταν οι δράστες που έσπασαν την τζαμαρία στο μαγαζί της Δήμητρας Κατσαφάδου στο Περιστέρι. Στις 04:02 με μία πέτρα στα χέρια τους, που εκτοξεύεται στο εσωτερικό του μαγαζιού, δύο άτομα έκαναν γυαλιά καρφιά την τζαμαρία και μπήκαν μέσα στο κατάστημα.

«Μπήκανε μέσα στοχευμένα, άνοιξαν και τα δύο τα ψυγεία και βεβηλώσανε τον χώρο. Με πολύ μεγάλη πέτρα σπάσανε την τζαμαρία και επιτόπου πάνω στα γυαλιά πατάγανε όπως φαίνεται και από την οθόνη και γρήγορα με μαύρη τσάντα σαν των σκουπιδιών βάζανε μέσα τις καλύτερες κρέμες. Αυτό μου έκανε εντύπωση, πώς πήγανε στοχευμένα στο πιο ακριβό υλικό», δήλωσε η Δήμητρα Κατσαφάδου, μιλώντας σε κατάσταση σοκ στο Live News.

Ο ένας φορούσε μαύρο καπέλο είχε παντελώς ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του, ενώ ο δεύτερος φορούσε μία μάσκα προστασίας για τον κοροναϊό. Έχοντας από μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών ο καθένας τους στα χέρια κατευθύνθηκαν αμέσως στο ψυγείο με τις πιο ακριβές καλλυντικές κρέμες του καταστήματος.

«Κάνανε πλιάτσικο, δηλαδή μπήκανε τέσσερις και κάτι και μέσα σε πέντε λεπτά είχανε μαζέψει όλο το ψυγείο που οι κρέμες μου φυλάσσονται εκεί και μέχρι στιγμής η απογραφή δείχνει ότι είναι πάνω από 500 τεμάχια που πήρανε. Επειδή οι κρέμες μου αποτελούνται από καλά υλικά, η ζημιά είναι αρκετά μεγάλη οικονομικά» συμπλήρωσε η κυρία Κατσαφάδου.

Με πολύ γρήγορες κινήσεις και οι δύο άδειασαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν τα δύο ψυγεία. Ο ένας δράστης δε, για να εξοικονομήσει χρόνο, ξήλωνε κάθε ράφι του ψυγείου και άδειαζε το περιεχόμενό του μέσα στη σακούλα σκουπιδιών.

«Ήταν τόσο γρήγορες οι κινήσεις από το σπάσιμο της τζαμαρίας μέχρι να βουτήξουν θα έλεγα όλες τις κρέμες που ήτανε ταχυδακτυλουργικά. Τώρα να τις μεταπουλήσουν; Δεν γνωρίζω. Να είναι κάτι από ανταγωνιστική εταιρεία; Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι τόσο κακές οι προθέσεις του κόσμου» πρόσθεσε η Δήμητρα Κατσαφάδου.

Πήραν μόνο προϊόντα και όχι χρήματα

Αυτό που προκαλεί αίσθηση για τις κινήσεις των δραστών είναι το γεγονός ότι η ταμειακή μηχανή του καταστήματος παρέμεινε άθικτη, με τους δύο κακοποιούς να αφαιρούν μόνο τα ακριβότερα προϊόντα από το μαγαζί.

Ένα λεπτό αργότερα από την στιγμή της εισβολής ο ένας κλείνει το ψυγείο, σηκώνει με δυσκολία πια την σακούλα λόγω βάρους και κοιτάει γύρω του τι άλλο θα του γυαλίσει. .

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αφού δεν έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, ίσα ίσα που το αντιμετώπισα χιουμοριστικά στα social media. Δε με απασχολεί καθόλου στο ψυχολογικό κομμάτι. Το μόνο που λέμε στο χωριό μας είναι αυτή η μαγάρα ρε παιδί μου, ότι να σου μπούνε στον χώρο σου, να βεβηλώσουνε αυτό που φτιάχνεις με τόση αγάπη. Και στην τελική ας μου έλεγαν ότι: «Θέλω πράγματα», θα τους τα ‘δινα με την καρδιά μου, δεν είναι ότι… Να σπάσουνε τώρα το μαγαζί, να στεναχωριούνται οι πωλήτριες, να κλαίει εκεί η υπεύθυνη του προσωπικού».

Λίγο πριν φύγουν από το μαγαζί, ο δράστης με τη μάσκα βούτηξε και άλλη μία συσκευασία από διαφορετικό σημείο και τη έβαλε στην τσέπη του, ενώ ο άλλος κατευθύνθηκε προς το ταμείο, χωρίς να το αγγίξει.

Όπως φάνηκε και στα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, όταν οι δύο δράστες κατάλαβαν πως είχαν πάρει πια αρκετά, σήκωσαν με δυσκολία στον ώμο τους τις μαύρες τσάντες και εξαφανίστηκαν.