Στα Γρεβενά, ξεκινάει εντός του Πάρκου των Μανιταριών, η κατασκευή μιας παιδικής χαράς όπου θα υπάρχουν ειδικά παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά με αναπηρία.

Με κεντρικό σύνθημα «προσβάσιμη για όλους», δημοπρατείται από τον Δήμο Γρεβενών η κατασκευή παιδικής χαράς για άτομα με αναπηρία στο Πάρκο των Μανιταριών στα Γρεβενά, ενισχύοντας τις αρχές της καθολικής προσβασιμότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων.

Το έργο με τίτλο «Δημιουργία χώρου δημιουργικής απασχόλησης και άθλησης ειδικού τύπου για ΑμεΑ», προϋπολογισμού 430.000€ χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, θα καταλαμβάνει έκταση 885 τετραγωνικών μέτρων εντός του Πάρκου και θα είναι προσαρμοσμένο με τέτοιον τρόπο προκειμένου άτομα με αναπηρία να μπορούν να χαρούν το παιχνίδι ελεύθερα και με ασφάλεια.

Ο χώρος του παιχνιδιού που θα κατασκευαστεί στα Γρεβενά, θα ακολουθεί έναν αειφόρο και λειτουργικό σχεδιασμό, με σαφή διαχωρισμό ηλικιακών ομάδων και μεγάλη ποικιλία εξοπλισμών και δραστηριοτήτων, ενισχύοντας τη συμμετοχή, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία.

Μεταξύ άλλων, θα εγκατασταθούν κούνιες νηπίων-παίδων αλλά και ειδικού καθίσματος για άτομα που χρειάζονται περισσότερη στήριξη κατά τη χρήση του οργάνου, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να παίξουν μαζί και να συναναστραφούν διασκεδάζοντας. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν διαδραστικά πάνελ δραστηριοτήτων, σύνθετα με ειδικές ράμπες, θεματικά παιχνίδια καθώς και μπάλα μουσικής και αφήγησης, αποτελώντας μία ενδιαφέρουσα ενασχόληση για κάποιον επισκέπτη με δυσκολίες όρασης.

«Κάνουμε δράσεις και παρεμβάσεις που στόχο έχουν την προσβασιμότητα χωρίς φραγμούς των ατόμων με αναπηρία στον δημόσιο χώρο», τονίζει από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.