α πουλιά βρίσκονται στο περίπτερο των ΗΑΕ, ύστερα από αίτημα της τιμώμενης χώρας, συνοδευόμενα από εξειδικευμένο κτηνίατρο.

Γεράκια, τα πτηνά σύμβολα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, φιλοξενούνατι φέτος στις εγκαταστάσεις της 86ης ΔΕΘ, ως φόρο τιμής στα ΗΑΕ που είναι η τιμώμενη χώρα.

Πρόκειται για μία βαθιά ριζωμένη παράδοση που εκκινεί από την εποχή των Βεδουίνων και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Τα πουλιά βρίσκονται στο περίπτερο των ΗΑΕ, ύστερα από αίτημα της τιμώμενης χώρας, συνοδευόμενα από εξειδικευμένο κτηνίατρο του Βασιλικού Νοσοκομείου Γερακιών του Ντουμπάι και Εμιρατινό αρχιγερακάρη, ενώ η φιλοξενία τους στην 86η ΔΕΘ τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοθηρίας.

  • Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Ευκαιρία για επενδύσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, στο περίπτερο πραγματοποιούνται χοροί και ακούγονται μουσικοί ήχοι από την Ανατολή τονίζοντας τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας. Τα άτομα που πλαισιώνουν τον χορό είναι μόνο άντρες χορεύοντας στους ίδιους ρυθμούς, στο ίδιο τέμπο και μοτίβο.

«Τα εκτρεφόμενα γεράκια συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα από την εθνική και διεθνή νομοθεσία έγγραφα και πιστοποιητικά και θα φιλοξενηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο επισκέψιμο κλειστό χώρο της ΔΕΘ, επιτηρούμενα διαρκώς από εξειδικευμένο κτηνίατρο και χειριστές τρωκτικών πτηνών συνοδευόμενα και από μέλη της αποστολής της Τιμώμενης χώρας» δήλωσε στο GRTimes, ο κτηνίατρος γερακιών βασιλικής οικογένειας του Ντουμπάϊ, Παναγιώτης Αζμάνης.