Έτοιμη να ανακοινώσει κυρώσεις κατά κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης για την καταπάτηση του Financial Fair Play είναι η UEFA

«Πόλεμο» ενάντια σε κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης φαίνεται πως ετοιμάζεται να διεξαγάγει η UEFA. Ο λόγος έχει να κάνει με την καταπάτηση του Financial Fair Play.

Παρότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει δώσει μια μεγαλύτερη ελευθερία, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία, φαίνεται πως πολλές ομάδες το έχουν φθάσει σε άλλο… επίπεδο.

Και σύμφωνα με τα αγγλικά Μέσα, οι ενέργειες αυτές αναμένεται να έχουν άμεσες επιπτώσεις. Σύμφωνα με τους Times, η UEFA ετοιμάζει ήδη ένα φάκελο κατά δέκα ομάδων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Γιουβέντους, η Ρόμα, η Ίντερ και η Μαρσέιγ.

Όπως αναφέρουν οι Άγγλοι, οι συγκεκριμένες ομάδες θα υποστούν άμεσες κυρώσεις από την UEFA, καθώς έχουν καταπατήσει το FFP σε… ακραίο βαθμό.

Σύμφωνα ωστόσο με το δημοσίευμα, πέρα από την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους, που τα έχουν «σπάσει» εντελώς με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία λόγω της Super League, οι υπόλοιπες ομάδες έχουν έρθει σε συμφωνία με την UEFA και έχουν ήδη μιλήσει για τις τιμωρίες τους.

Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους δε δέχονται να διαπραγματευτούν και έτσι η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί στο CAS εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Στο μεταξύ, οι Times αναφέρουν πως υπάρχει και μια επιπλέον λίστα με 20 ομάδες τις οποίες ερευνά η UEFA, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Άρσεναλ, η οποία φέρεται να είναι και η μοναδική αγγλική ομάδα.