ΝΕΑ ΚΕΙΜΕΝΑ WE ARE GREEKS ΛΑΚΗΣ, ΤΕΛΕΙΑ, ΤΖΙ-ΑΡ WIKIGREECE


Η Ιστορία
του μέλλοντος

 

 
 
Η Ιστορία του μέλλοντος
Δημήτρης Βάρος - Πολιτική σάτιρα

ΤΑ ΝΕΑ, 30 Οκτωβρίου 2613 (Μετάφραση από τα γερμανικά).

«…Το πλήθος αποχωρούσε σκυθρωπό από την κεντρική πλατεία. Αυτή τη φορά το άουτο-ντα-φε δεν ήταν συναρπαστικό, ως συνήθως. Δυο-τρεις μόνο έδειχναν σχετικά ικανοποιημένοι μια και έπιασαν στο “Πάμε Στοίχημα” την έκπληξη που σημειώθηκε και η οποία είχε εξαιρετική απόδοση. Ο εξτρεμιστής ομολόγησε την τελευταία στιγμή κερδίζοντας το προνόμιο να στραγγαλιστεί πριν καεί. Έτσι, το φιλοθεάμον κοινό απογοητεύθηκε πλήρως…»

Αυτά έγραφαν οι εφημερίδες στην «περίοδο της κάθαρσης» και συγκεκριμένα κατά τη δεύτερη δεκαετία της τρέχουσας χιλιετίας, στις αρχές δηλαδή του Δεύτερου Μεσαίωνα που διήγε η Ευρώπη.

Την εποχή εκείνη ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού πίστευε ακόμα σε διάφορες παγανιστικές δοξασίες, όπως κομμουνισμός, αναρχισμός, φασισμός, χριστιανισμός, ανθρωπισμός κλπ.
Ήταν τότε που οι Μέγας Αντώνιος και Μέγας Ευάγγελος ξεκίνησαν την κάθαρση της Δημοκρατίας στρεφόμενοι δυναμικά εναντίον των φασιστών, οι οποίοι μετανόησαν πάραυτα.

 

Μάλιστα, σε έμπρακτη απόδειξη της ανάνηψής τους, προσφέρθηκαν να υπηρετήσουν εθελοντικά το Μεγάλο Σκοπό.

Ίδρυσαν τότε, με κυβερνητική εντολή, την «ΛΑϊκή  ΣΟσιαλιστική Υπηρεσία ΠΡος Εντατική Μαζική Αποκατάσταση», γνωστή περισσότερο από τα αρχικά της ως “Λα Σουπρέμα”. Καθήκον της ήταν η εξάλειψη κάθε επικίνδυνου για τη Δημοκρατία εξτρεμιστή του οποίου τις συμπεριφορές, τις απόψεις ή τις σκέψεις του θα μπορούσε κανείς να τις εκλάβει ως κινούμενες εκτός συνταγματικού τόξου. Πως αμφισβητούν δηλαδή τις εντολές του Κεφαλαίου και τον τρόπο με τον οποίο τις εφαρμόζει το πολιτικό προσωπικό.

Η εκστρατεία έφερε τον κωδικό “Ες έδαφος φέρειν” και συνίστατο σε τρεις βασικές δράσεις: Στον εντοπισμό των εξτρεμιστών, στην προσπάθεια επαναφοράς τους στην τάξη, και στην τελική λύση για τους αμετανόητους.

Ο εντοπισμός γίνονταν με βάση ενδείξεις περί κρυφής αιρέσεως. Παραδείγματος χάριν ότι κάποιος εξακολουθεί να τρέφει ελπίδες για λαϊκή εξέγερση ή για έλευση ενός Μεσσία, ότι θεωρεί πως οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται με περισσότερα από όσα  υποχρεούνται να καταβάλλουν στις εφορίες, στις τράπεζες και στις ΔΕΚΟ, ότι δεν τηρεί τους κανόνες διαβίωσης του Παγκόσμιου Τραπεζικού Νόμου που επιβάλλει να τρέφεται με απορρίμματα και να καταλύει σε χαρτόκουτα, ότι δεν αλλάζει εσώρουχα όταν βρίσκεται στην Ελλάδα η τρόικα, ότι στρέφει το πρόσωπο αλλού όταν μιλάει κάποιος υπουργός στην τηλεόραση ή λέει μεν τον ψαλμό του ΔΝΤ πριν κοιμηθεί, χωρίς όμως να προσθέτει δοξολογία για την κυβέρνηση.

Η προσπάθεια επαναφοράς είχε διάφορα στάδια. Ξεκινούσε από τον εξαναγκασμό σε αυθόρμητη προσέλευση στη Λα Σουπρέμα του οποιουδήποτε αισθάνεται τον εαυτό του ένοχο. Εκεί, εφόσον εξομολογούνταν, πλήρωνε πρόστιμο και ονόμαζε τουλάχιστον πέντε ύποπτους αιρετικούς, εν ζωή ή πεθαμένους (για post mortem καταδίκη), τον άφηναν ελεύθερο αρκεί να φορά ένα μαύρο τι-σερτ που το έλεγαν «σανμπενίτο» και το οποίο έφερε φλεγόμενο το σήμα της Αγίας Τρόικα (ένα κεφαλαίο γιώτα και δύο πεζά όμικρον εκατέρωθεν) και να βαδίζει σε πομπές μετανοίας επί έξι Παρασκευές, αυτομαστιγούμενος με σχοινιά από κάνναβη.

Στις δύσκολες περιπτώσεις που ο απροσάρμοστος δεν μετανοούσε, απλά φυλακίζονταν με την υποχρέωση να φέρει ο ίδιος κλίνη και στρώμα και να πληρώνει όλα τα έξοδα φυλάκισης και διατροφής του. Πολλοί κρατούμενοι είχαν την εύνοια να υποβάλλονται σε βασανιστήρια, πράγμα που τους βοηθούσε να μετανοήσουν μια ώρα αρχύτερα ώστε καταδικαζόμενοι σε θάνατο να έχουν το πλεονέκτημα της συγχώρησης, για να αποφύγουν την κόλαση.

Η τελική λύση εφαρμόζονταν αν τίποτα από τα παραπάνω δεν έφερνε αποτέλεσμα. Ήταν η πυρά στην κεντρική πλατεία. Μια πανηγυρικού χαρακτήρα εξιλεωτική προσφορά προς το προσβεβλημένο Κεφάλαιο. Ακόμα και εδώ όμως η Λα Σουπρέμα  έδειχνε τη μεγαλοψυχία της και αν ο ένοχος παραδέχονταν το έγκλημά του, τον στραγγάλιζαν πριν νιώσει τις φλόγες. Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα την απογοήτευση του κόσμου, συχνά δε και ταραχές, γι αυτό και αργότερα καταργήθηκε.

…Έτσι λοιπόν επήλθε η κάθαρση. Η Δημοκρατία παγιώθηκε και εμείς μπορούμε σήμερα να αναπνέουμε ελεύθεροι.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Οκτώβριος 2013