ΝΕΑ ΚΕΙΜΕΝΑ WE ARE GREEKS ΛΑΚΗΣ, ΤΕΛΕΙΑ, ΤΖΙ-ΑΡ WIKIGREECE


Νομπελίστες
παραμερίστε!

 

 
 
Νομπελίστες παραμερίστε!
Δημήτρης Βάρος - Πολιτική σάτιρα

Μετά το μπιγκ-μπανγκ, η δεύτερη κορυφαία στιγμή του σύμπαντος είναι αυτή που ζούμε σήμερα. Ένα τεράστιο πολιτικό μέγεθος, που μόνο κάποιος Πάγκαλος το υπερβαίνει -αλλά κι αυτός όχι περισσότερο από 30 κιλά- παρουσιάζει το νέο του βιβλίο. Ένα έργο ζωής, ένα έργο πνοής…

Έχοντας διατελέσει επί 23 χρόνια βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χάρη σε ένα φίλο του εργολάβο, στον οποίο ποτέ δεν χάλασε χατίρι, σείει τώρα ενώπιον του εκστασιασμένου κοινού το δικό του έπος.

Ένα σύνολο ηρωικών κατορθωμάτων, μια θριαμβευτική πορεία γεμάτη σκληρούς αγώνες και νικητήρια έκβαση.

Ένα «ανατριχιαστικό αριστούργημα», όπως είπε και ο Μπάμπης στο Σκάι, που μπροστά του ωχριούν η «Οδύσσεια» του Ομήρου, το «Έπος του Γκιλγκαμές», το «Έργα και Ημέραι» του Ησίοδου, η «Αποκάλυψη» του Ιωάννη, οι «Προφητείες» του Νοστράδαμου, «Η Καταγωγή των Ειδών» του Δαρβίνου, το «Κεφάλαιο» του Μαρξ, ακόμα και το «Ελληνικό Λεξικό» της Άντζελας Δημητρίου!

 

Σεμνός και γενναιόδωρος ο μέγας πολιτικός εξηγείται: «Ο δικός μου τίτλος ήταν, εν περιλήψει, ο εξής:  “Ο σοσιαλισμός των σοσιαλισμών ως μορφή συλλογικού πολιτικού υποκειμένου της μεταβιομηχανικής εποχής και ως απάντηση στις θεωρίες της σύγκρουσης των σοσιαλισμών και της σχέσης ελληνικότητας και δυτικότητας”. Δέχτηκα όμως την υπόδειξη φίλων μου και το ονόμασα απλά “Ο αγών μου”».

Το κοινό απαιτεί απαγγελία αποσπασμάτων και η μυσταγωγία ξεκινά:

«Εγώ είμαι αυτός που απέδειξα στην πράξη ποιο είναι το στυγνό πρόσωπο του καπιταλισμού. Με μέτρα σκληρά έως ανήθικα, έκανα το λαό μας να εκτιμήσει τις αρχές του σοσιαλισμού, κάτι που δεν κατάφερε, σε αυτή την έκταση τουλάχιστον, ούτε ο Λένιν με την “Πράβντα” του».
«Εγώ είμαι αυτός που έθεσα τη διεθνή κοινότητα των θεωρητικών της πολιτικής οικονομίας αλλά και την παγκόσμια διανόηση, ενώπιον ενός αμείλικτου ερωτήματος: Πώς μπορεί ένας λαός άνεργος ή άμισθα εργαζόμενος να κινεί την πραγματική οικονομία και επιπλέον να ισχυροποιεί το κράτος με τακτικούς και έκτακτους φόρους».
«Εγώ είμαι αυτός που καθιέρωσα «κολομβιανή»  λύση στο ασφαλιστικό, αφήνοντας άναυδους τους ειδικούς ανά την υφήλιο. Όταν τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατούνται από διεφθαρμένες κυβερνήσεις, η εισφοροδιαφυγή δεν πατάσσεται και οι εργοδότες δεν αντέχουν να πληρώνουν εισφορές, κόβεις τις συντάξεις».
«Εγώ είμαι αυτός που αποκατέστησα την τρωθείσα στα  Ίμια εθνική μας αξιοπρέπεια, και με δάνεια από χώρες εξόφλησα μέχρι δεκάρας τα κεφάλαια, τους τόκους, τα επιτόκια, τα πανωτόκια, τις υπερημερίες και τα ασφάλιστρα κινδύνου, των ιδιωτών δανειστών μας που είχαν αρχίσει να ανησυχούν».
«Εγώ είμαι αυτός που ξεπέρασα το παράδοξο του Ζήνωνα αποδεικνύοντας στην πράξη πως αν μια χώρα χρωστάει 140 δισ. είναι ένας «Τιτανικός» που βυθίζεται. Αν όμως καταφέρει να χρωστάει 400 δισ., γίνεται μια χώρα που ατενίζει ένα υπέρλαμπρο μέλλον, προκαλώντας τη ζήλια των ανταγωνιστών της με το ανεπανάληπτο success story της».

Καταλήγοντας εκμυστηρεύεται πως πρόλογο είχε γράψει ο σύντροφος του Άκης, αλλά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα τον ανάγκασαν να τον αφαιρέσει. Τόνισε όμως ότι θα υπάρξει και γερμανική έκδοση, με πρόλογο της Άνγκελα Μέρκελ και τίτλο, φυσικά, “Mein Kampf”».

Έμπλεος πνευματικής ανάτασης και ηθικής εξύψωσης, ο λαός χειροκροτεί κλαίγοντας καθώς ο ζωντανός θρύλος αποχωρεί. Ταυτόχρονα αναρωτιέται πώς με τέτοιους πολιτικούς που με τη σοφία του αναδεικνύει, αυτή η χώρα κατάφερε να χρεοκοπήσει.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σεπτέμβριος 2013