ΝΕΑ ΚΕΙΜΕΝΑ WE ARE GREEKS ΛΑΚΗΣ, ΤΕΛΕΙΑ, ΤΖΙ-ΑΡ WIKIGREECE


Ο δρόμος
με τις φράουλες

 

Ο δρόμος με τις φράουλες
Δημήτρης Βάρος - Πολιτική σάτιρα

Αγαπητέ κ. Σόιμπλε

Πάνε τρία χρόνια που η χώρα σας ανέλαβε φανερά τα ηνία ενός σχηματισμού κρατών που αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα των λαών της ηπείρου μας αλλά και του πλανήτη γενικότερα: Της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Και σήμερα, οι τρεις στους  πέντε ευρωπαίους αποφαίνονται ότι τα κάνατε μούσκεμα.

Αυτό ασφαλώς σας αδικεί. Μετά από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες στο παρελθόν, είτε ως Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, είτε ως Τριπλή Συμμαχία, είτε ως Τρίτο Ράιχ, είναι αλήθεια πως αυτή τη φορά μπήκατε στον αγώνα σοφότεροι από τις εμπειρίες, μαθημένοι από τα λάθη σας και καλύτεροι στο μάρκετινγκ. Παραδείγματος χάριν: «Γιούρογκρουπ», απλό, μοντέρνο και σαφές. Με ένα χρυσό σύμβολο σε μπλε φόντο. Κι όχι εκείνες οι αηδίες με τις σβάστικες.

Τι φταίει όμως και ο κόσμος βλέπει το δημιούργημά σας σαν φρανκενστάιν, ή ακριβέστερα σαν εβραίο πάνω στον οποίο πειραματίστηκε με τα νυστέρια του ο Γιόζεφ Μένγκελε;
Φταίει ότι είστε κακοί, κάκιστοι στην επικοινωνία. Όχι μόνο επειδή δεν έχετε έναν Γκαίμπελς ως επικοινωνιολόγο αλλά κυρίως επειδή, κουβαλώντας το κόμπλεξ της συντριβής του Χίτλερ, προσπαθείτε να παρά-στρογγυλέψετε τα πράγματα. Σε βαθμό που έχετε μπερδέψει ακόμα και τον κ. Κουβέλη, ο οποίος ούτε με όρους όπως «αριστεροκαπιταλισμός» ή «κομμουνιστοκεφαλαιοκρατία»  δεν μπερδεύεται.

Νομίζω ήρθε η ώρα να βγείτε και να μιλήσετε καθαρά. Δεν είναι το δημόσιο χρέος, η ανά-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το συμμάζεμα των δημοσιονομικών και οι άλλες πομφόλυγες με τις οποίες μας βαυκαλίζουν οι απόφοιτοι του Λόντον Σκουλ οφ Εκονόμικς. Είναι η ανάγκη το Γιούρογκρουπ  να μεγαλουργήσει.

Και πως μεγαλούργησαν οι διάφοροι πολιτισμοί;
● Στους πρωτόγονους η φυλή που ξεχώριζε ήταν αυτή που κέρδιζε τους πολέμους και έτρωγε τους αιχμαλώτους. Μέχρι δε να φαγωθούν και οι υπόλοιποι τους έβαζαν να κάνουν τις δύσκολες δουλειές. Έτσι ανακαλύφθηκε η δουλεία ή -αν θέλετε- ο πρώιμος καπιταλισμός.
● Η αρχαία Αθήνα μεγαλούργησε χάρη στους δούλους που κόστιζαν 4 δραχμές, όσο τέσσερα βόδια, όπως μας λέει ο Πλούταρχος.
● Η Ρώμη έφτασε στο απόγειό της όταν οι δούλοι ήταν τόσο πολλοί και φτηνοί που ο κάθε πολίτης της είχε τουλάχιστον δέκα και οι πλούσιοι από τετρακόσιους. Τους έκαναν όλες τις δουλειές, ικανοποιούσαν τις σεξουαλικές ορέξεις τους και τους περίσσευαν και αρκετοί για να ταΐσουν με αυτούς τα λιοντάρια τους.
● Στο Βυζάντιο ίσως ήταν λίγο πιο κομψά τα πράγματα αλλά ήρθαν οι Οθωμανοί και αποκατέστησαν την τάξη.
● Οι ΗΠΑ έγιναν υπερδύναμη εισάγοντας 20 εκ νέγρους από την Αφρική προς 120 δολάρια το κεφάλι και
● Η Γερμανία στήριξε διαχρονικά την ανάπτυξή της στους Σλάβους, που τους ονόμασε έτσι παραφράζοντας την ελληνική λέξη «σκλάβος» και μετέπειτα στους δούλους που κατ’ ευφημισμόν τους λέμε μετανάστες.
…Κι όλα αυτά σε πείσμα της μυωπίας του Σόλωνα και των νόμων του κατά της δουλείας, του Ιουστινιανού που απεφάνθη πως «ο δούλος είναι άνθρωπος» ή του Λίνκολν που φρέναρε την πρόοδο με την ιδεοληψία πως η δουλεία είναι κακό πράγμα.

Χωρίς περιστροφές: Οι φράουλες της Μανωλάδας είναι το μέλλον και ο μόνος σίγουρος τρόπος για ανάπτυξη. Ο Γιωργάκης το είδε, το χειροκρότησε και λοιδορήθηκε γι αυτό. Ο πρωθυπουργός λέει κατ’ επιταγήν σας πως βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται και μετά κοιτάζεται στον καθρέφτη και αναρωτιέται πως διάολο θα γίνει αυτό με την ανεργία και τα χρέη να ανεβαίνουν  κατακόρυφα και το ακαθάριστο εθνικό προϊόν να πέφτει, επίσης κατακόρυφα.

Εξηγήστε του. Πείτε την αλήθεια. Τι φοβάστε; Μη και ξεσηκωθούν οι λαοί; Εδώ οι Έλληνες, που θεωρούνται ο πλέον ατίθασος και αντιεξουσιαστικός λαός της Ευρώπης, απέδειξαν κατά την πρώτη τριετία των καταναγκαστικών έργων πως με μια γουλιά κοκα-κόλα ή φραπέ καταπίνουν μια χαρά την κάμηλο… Και εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τα άρματα κρεμάνε εκείνοι τα νταούλια, τις «λουί βουϊτόν» και τα «άι-παντ» τους…

Με εκτίμηση
Λάκης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Απρίλιος 2013